Pohádkový les v Teplicích v Čechách je rájem pro děti. Nabízí i výhled na okolní kopce a Krušné hory

20. březen 2023

Výletním místem pro rodiny s dětmi a zároveň i pro milovníky krásných výhledů je Pohádkový les v Teplicích v Čechách v Ústeckém kraji. Nachází se na návrší jménem Janáčkovy sady, jen malý kousek od centra města.

Při procházce mezi stromy narazíte na celkem jedenáct dřevěných soch, které představují postavy z nejznámějších pohádek. Autorem čertíka, draka, ježibaby, kašpárka, Karkulky, kocoura v botách, krále, Zlatovlásky, vodníka, Žáby carevny a vlka je akademický sochař Pavel Mizera. Odpadkové koše v zóně Pohádkového lesa jsou také pohádkově vymalované.

Dřevěné sochy jsou vysoké asi metr a půl a jsou krásně barevně vyvedené. U každé postavy je navíc umístěná cedulka s popiskou a s jednoduchou otázkou pro děti. Například: co nese Karkulka babičce, jestli řízky a chléb, koláče a jablíčka nebo bábovku a víno. Nebo koho v pohádce spolkl vlk, jestli buřta, dřevorubce nebo babičku. A zda ježibaba létá na vráně, na koštěti nebo na letadle.

Na zábradlí s překrásným výhledem na město je Zóna zamilovaných, kteří tam mohou zamknout na zámek svou lásku. To proto, aby to nedělali na jiných, méně vhodných místech.

Kromě toho nabízí návrší s Pohádkovým lesem i úchvatné výhledy. Vidět jsou odtamtud teplické kopce, jako je Letná s vyhlídkovým hrádkem Stráž France Josefa, Doubravská hora s hradem a další vyhlídkou, Písečný vrch s hvězdárnou, ale i vzdálenější Krušné hory.

V celém Pohádkovém lese najdete i spoustu laviček, které vybízejí k odpočinku. Z Pohádkového lesa dojdete za pár minut nejen do centra města, ale i k teplické botanické zahradě nebo na hvězdárnu.

Spustit audio