Podmínky pro lyžování jsou stále dobré. V Karlovarském kraji jsou v provozu všechny ski areály

Nového sněhu tento týden sice moc nenapadlo, ale i tak jsou lyžařské podmínky v Karlovarském kraji ideální.

Každý den v devět hodin otevírají všechny lyžařské areály v Krušných horách. Na Klínovci leží na sjezdovkách od 150 centimetrů sněhu. V provozu jsou téměř všechny vleky a lanovky a pro návštěvníky je připraveno více jak 31 kilometrů sjezdovek.

Podobné sněhové podmínky jsou také na Plešivci. Tady provozovatelé připravili pro návštěvníky tratě o celkové délce přes sedm kilometrů a leží na nich zhruba metr sněhu. Mimo provoz je zatím černá sjezdovka Jitka. O víkendu jsou také otevřené areály na Bublavě, v Perninku nebo v Potůčkách. Provozovatelé otevřou i večer a to v 18 hodin.

Na část lyžařské magistrály v Krušných horách mají lyžaři zakázaný vstup. Důvodem jsou padající stromy a větve, které se lámou pod tíhou sněhu. I tak ale správci podle manažerky První krušnohorské Evy Nduwimany připravili desítky kilometrů běžeckých stop. Strojově jsou upravené tratě v okolí Božího Daru, Perninku, Abertam nebo Bublavy.

Pro lyžaře jsou připravené tratě a sjezdovky také ve Slavkovském lese

Areál v Horním Slavkově má otevřeno každý den odpoledne. O víkendu pak od 10 do 16 hodin. V Mariánských Lázních leží na sjezdovkách zhruba jeden metr sněhu a v provozu jsou všechny vleky.

Pro běžkaře rolbaři upravili víc jak dvě desítky kilometrů tras, a to z Mariánských Lázní až na Kladskou. Omezený přístup je ale na Vysoké sedlo a v okolí nejvyššího vrchu Slavkovského lesa Lysina. Tady jsou trasy uzavřené z důvodu padajících větví a stromů.

autoři: Jan Čech , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio