Plzeňská krajská rada dětí a mládeže letos slaví 20. narozeniny

17. březen 2023

Více než 50 kroužků, desítky různých projektů, do kterých se zapojilo na šedesát tisíc dětí z Plzně a okolí, tak to je bilancování dvacetileté práce  Plzeňské krajské rady dětí a mládeže.

Martina Weberová a Barbora Vlnová

Předsedkyní organizace je Martina Weberová. "Když vznikaly rady dětí, byla potřeba začít pokrývat regiony, tedy i Plzeňský kraj," připomíná počátky. Má kolem sebe samé spolehlivé lidi. Pravou rukou je její místopředsedkyně Barbora Vlnová, ale i mnozí další.

Sídlo mají v Plzni na Borech v Centru volného času Skupovka. Tam pomáhají různým spolkům a sdružením s administrativou, ale také je tam prostor pro vzdělávací kurzy, přednášky, samozřejmě také pro různé kroužky.

V celém kraji je už kolem 55 organizací, které krajská rada dětí podporuje. Za ty roky navštěvovalo zájmové kroužky a akce na 60 tisíc dětí. Nabídka je pestrá - šachový kroužek, hudební, taneční, dramatický obor, výtvarné a sportovní kroužky, mladý zdravotník, mladý kutil a další.

Rodiny s dětmi akce organizace vítají. Kromě různých besed a promítání, se teď mohou těšit například na Velikonoční tvoření s Janinkou, Zajíčkovu stezku nebo Maskování filmových hvězd. Přehled chystaných akcí, ale také zájmových kroužků, letních táborů či informace o půjčovně dětských kostýmů najdete na webových stránkách www.skupovka.cz.

Spustit audio