Pirátské kotlety

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle pana Pavla z Chomutova

Suroviny pro 2 porce:

2 kotlety
2dcl oleje
4 stroužky česneku
1 lžička grilovacího koření
1 lžička kremžské hořčice nebo dijonské hořčice s přistrouhaným křenem
1 cibule
sůl
chilli (pro ty, kteří by to chtěli pálivější)

Postup:

Nejprve si připravíme marinádu. Česnek utřeme nebo nastrouháme, cibuli pomeleme nebo nakrájíme a společně smícháme s olejem a ostatními surovinami a kořením.
Kotlety naklepeme, osolíme a vložíme do marinády na 24 hodin.
Druhý den kotlety vložíme na pánev bez přidání oleje a opečeme z obou stran.


Přílohy: bramborová kaše, opečené brambory
kompot, zeleninový salát

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.