Pečené kuřecí stehno s jasmínovou rýží
podle kuchaře Jaroslava Šuly z mexické restaurace Panchos Plzeň.
Suroviny na 4 porce:
4 kuřecí stehna
1 pomerančový džus
1/2 kypřicího prášku
1 lžíce soli
1/2 lžíce koření na steaky
1/2 svazku čerstvého koriandru
1/2 lžíce pepře
6 lžic rajčatového protlaku
šťáva z půlky limetky
10 lžic slunečnicového oleje
jasmínová rýže
Postup:
Vše smícháme do marinády – vložíme do ní mírně naříznutá stehna a necháme je uležet alespoň 2 hodiny, lépe přes noc.
Předehřejeme troubu na 160° C, stehna v marinádě dáme do pekáče a pečeme cca 60 minut.
Jako přílohu doporučuji rýži.
Pečené kuřecí stehno s jasmínovou rýží zapíjíme mexickým pivem nebo plzeňským ležákem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.