Památky v regionu se těší nebývalému zájmu turistů

13. srpen 2016

Rekordní počet návštěvníků hlásí památky v Karlovarském kraji. Mezi ty nejvyhledávanější patří barokní zámek v Bečově, středověký hrad v Lokti či klasicistní zámek v Kynžvartu. Návštěvnická sezóna ale zdaleka nekončí, lidé se mohou těšit na řadu zajímavých akcí.

Nejnavštěvovanějším objektem je dlouhodobě hrad Loket. Od začátku roku jej navštívilo přibližně 50 tisíc návštěvníků, z toho takřka polovina přišla v červenci.

Hlavní akce, které každoročně přilákají davy lidí, přitom na hradě ještě neproběhly. Již o tomto víkendu se zde uskuteční velkolepé středověké slavnosti na počest Karla IV. s bohatým programem pro malé i velké.

Zvýšenému zájmu se těší i hrad a zámek v Bečově nad Teplou, který v polovině prázdnin navštívilo více než 41 tisíc turistů. Ti nejčastěji zamířili za relikviářem svatého Maura. Návštěvníci by si ale rozhodně neměli nechat ujít jedinečnou příležitost zúčastnit se speciální noční prohlídky.

I nedaleké bývalé letní sídlo rakouského kancléře Metternicha hlásí mírný nárůst počtu návštěvníků. Jeho interiéry s nepřebernými sbírkami uměleckých děl, všelijakých kuriozit a vzácných předmětů si přišlo jen v červenci prohlédnout téměř 10 tisíc turistů.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio