Palírna ve Valči na Karlovarsku začíná s kvašením a destilací ovoce
Nejdřív přijdou v palírně na řadu třešně a višně, nejvíc tam ale vypálí jablek. Právě jabloní je totiž v sadařské oblasti okolo Valče nejvíc. Vrchol sezony očekává palírna v srpnu a v září.
Palírna ve Valči na Karlovarsku má za sebou rekonstrukci. Majitel ji zmodernizoval během nouzového stavu a teď je z jejích prostor zase cítit typická vůně kvašeného ovoce. Důvodem jsou přípravy na letošní sezonu, která by měla vyvrcholit za několik týdnů.
Tomáš Burda, provozovatel Valečské pálenice, se přestěhoval z města na vesnici před dvěma lety v době největší sklizně. Ani ta letošní sezona by podle něj ale neměla být špatná.
Pálenice se nachází přímo na Valečském náměstí v zrekonstruované hospodářské budově u domu č. p. 33. V pálenici je nejen moderní technologie, ale také posezení a bar s nabídkou nealkoholických i alkoholických nápojů.
Více v reportáži:
Nejnovější zprávy
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Rozsudek ukázal část příjmů webu AC24. Inzeroval tam i Google, nyní svou reklamu stáhl
-
Přizpůsobit se i bojovat. Klimatickou situaci zvrátíme, čím dříve zavřeme emisní kohout, říká Jan Dusík
-
Varování před ruským imperialismem a moskevským režimem. Lipavský zkusil zapůsobit na Maďary
-
O mistrovi hokejové extraligy rozhodne sedmý zápas, Třinec mečbol Pardubic odvrátil výhrou 4:1