Otevřeme! Karlovarské divadlo začne od pátku prodávat vstupenky, hrát bude od června

14. květen 2020 10:00

Skalní příznivci divadla už si té dobré zprávy určitě všimli, zatímco u květnových představení je na webových stránkách divadla uvedeno – zrušeno nebo změna termínu, u představení naplánovaných na červen je ikona s nápisem vstupenky aktivní, a je možné začít objednávat.

Fungování divadla budou provázet opatření proti šíření koronaviru. „Vstupenky se prodávají ob jednu řadu. Budou vždy sedět dva diváci vedle sebe a mezi nimi zůstane jedno volné místo. Koupili jsme generátor ozónu, po celém divadle máme rozprašovače s dezinfekcí a pro veškerý úklid jsme koupili prostředky s virucidními účinky,“ popsala nejdůležitější opatření ředitelka divadla Dana Neumannová.

Program je upravený podle situace, některá představení byla zrušena, další pak přesunuta na podzim. „Předplatitelé o představení nepřijdou,“ ubezpečuje ředitelka Neumannová. Návštěvníci se mohou těšit na činohru, muzikál,  taneční show i na pohádku.

Program začne po dvou a půl měsíční vynucené přestávce 8. června francouzskou komedií o záletech Penzion ponorka, kterou uvede Divadlo U Hasičů. Západočeské divadlo v Chebu ve spolupráci s karlovarskou činohrou nabídne muzikál o nejneuvěřitelnějším podvodníkovi Ameriky Chyť mě, jestli na to máš.

Divadlo Ungelt nabídne křehký a dojemný příběh o náhodném setkání dvou žen v odlišných životních situacích Skořápka. A třeba tanečníci ze slovenského souboru Merlin přivezou Irskou taneční show nazvanou Rytmus v srdci. Celý program i vstupenky naleznete na webových stránkách divadla. 

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio