Ostrovští úředníci balí dokumenty a zařizují kanceláře. Radnice se stěhuje na zámek

7. srpen 2014

V Ostrově na Karlovarsku se zaměstnanci městského úřadu stěhují do nových prostor, které vznikly opravou bývalého zámečku. Místo dovolených se tak zabydlují v nových kancelářích. Pro veřejnost se radnice oficiálně otevře 18. srpna.

„Pro mě je to trošku zvláštní, protože v téhle budově pracuju 33 let. Ale myslím si, že to bude perfektní i pro lidi, že bude všechno v jedné budově,“ uvedla jednu z výhod úřednice Jitka Matyášová.

Do nových prostor se těší, přestože stěhování představuje spoustu práce. Krabice, šanony a některý nábytek převáží do nové radnice stěhovací firma.

„Zbývá jenom to, co potřebujeme nutně k práci každý den, a osobní věci. To si potom odneseme sami,“ popsal, co zatím ve starém sídle nechybí, David Papánek. Podle něj už je téměř prázdné.

Stěhování z několika budov bývalého městského úřadu do nového objektu probíhá za plného provozu. Lidé si proto mohou chodit vyřizovat své věci, pokud nutně něco potřebují. Práci úředníků ale změny na týden přeruší.

„Stěhování má za následky i to, že se budeme muset odpojit od datových sítí. Lidé si budou moci vyřídit své věci nebo podávat své žádosti do pondělí 11. srpna. Od 12. bude městský úřad uzavřen a to až do pátku. Od pondělí 18. srpna už úředníky budou moci lidé navštívit v novém sídle. To znamená v ostrovském zámku,“ shrnul starosta města Pavel Čekan z ČSSD.

Dodal, že stěhování zatím stíhají. V novém sídle už dodělávají poslední práce na zavěšení světelných těles.

Ostrovští politici mají díky zámku i vlastní zastupitelský sál. V něm se sejdou poprvé a naposledy 10. září. Rekonstrukce zámku trvala 26 měsíců a radnice za ni zaplatila 176 milionů korun. Starý úřad vedení města prodalo soukromému vlastníkovi, který ho opraví a bude využívat jako kanceláře.

Spustit audio