Ostrovští ochotníci ukážou, co se stane, když se zhasne

28. únor 2023 08:45

Když se zhasne, tak se jmenuje mrazivá komedie, kterou dnes v premiéře uvede Divadelní spolek Ochotníci Ostrov. V tamním kulturním domě ožije od 19:30 příběh manželů Niny a Trevora, kteří se chtějí rozvést.

Kdyby ovšem někdo z nich podal žádost o rozvod, přijde o majetek, který by tak získal druhý partner. Řešením by mohlo být, kdyby jeden z partnerů toho druhého podvedl a podvedený prokázal tomu druhému nevěru. A tak manželé uspořádají vánoční večírek, kam pozvou s nekalými úmysly další dvojici, Imeldu a Artura. 

Představení režíruje nestor amatérského divadla na Karlovarsku, Jan Mareš. „Je mi už pětaosmdesát a divadlo dělám od svých šesti let. Tak toho nemůžu nechat. Nedovedu si představit, že bych seděl na náměstí s dědky a povídal si s nimi o nemocech. Divadlo mě pořád baví a doufám, že se představení povedlo,“ svěřil se Jan Mareš.

Na jevišti uvidí diváci Šárku Jarošovou, Pavla Franka, Lenku Novotnou a Václava Novotného. Druhá dvojice je v civilním životě manželský pár. Na jevišti ale tentokrát manžele nehrají. "Hraju podnikatelku, strašně nešťastnou ve svém manželství. A vymýšlím jak se rozvést, abych nepřišla o všechen svůj majetek. Tak poprosím svou nejlepší kamarádku, aby mi pomohla," popsala Lenka Novotná postavu Niny, kterou představuje.

„Já hraju klasického profesora, uzavřeného ve svém světě,“ doplnil Václav Novotný, který představuje Artura. Podnikatelku, jako je Nina, by v osobním životě za ženu nechtěl.  „Jsem rád za to, co mám,“ pochvaloval si Václav Novotný.

Stejně jako to, že se svou opravdovou manželkou mají i společný koníček. „Můžeme spolu zkoušet, ale hlavně máme společný zájem, o kterém se můžeme bavit a díky kterému můžeme být spolu 24 hodin denně i po šestatřiceti letech manželství,“ řekla Lenka Novotná.

autor: Josef Šorfa
Spustit audio