Ostrovský most v Karlových Varech je znovu uzavřený

17. červenec 2023 11:35

Ostrovský most v Karlových Varech leží na nejkratší trase mezi hlavním vlakovým nádražím a historickým centrem. Pro motoristy i pěší ale je po 14 dnech znovu uzavřený.

V Karlových Varech v pondělí 17. července začala dočasná uzavírka Ostrovského mostu. Stavbaři musí v následujících dnech dokončit izolační práce, úpravy dilatačních spár a závěrečné prohlídky železobetonové konstrukce.

Pro místní obyvatele jde o nepříjemnou dopravní komplikaci. Právě Ostrovský most přitom dělníci opravovali poměrně nedávno, před zahájením letošního ročníku mezinárodního filmového festivalu.

„Stihli jsme udělat komplet podklady pro diletace mostu a nové povrchy. Pak přišel festival a z důvodu toho, že přes festival je zvýšená dopravní zátěž města, byly práce přerušeny a dokončují se nyní,“ říká náměstek primátorky Tomáš Trtek z hnutí ANO.

Podle radního města Petra Bursíka z ODS jde o stavební úpravy, bez kterých by Ostrovský most dál nemohl bezpečně fungovat: „Je to věc, která je nutná a vychází z té diagnostiky a projektové dokumentace, která na to byla zpracována.“

Uzavírka Ostrovského mostu potrvá do neděle 24. července.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio