Ostrovská průmyslovka získala titul "Inovativní škola roku 2018"

20. březen 2018 12:55
Zprávy

Střední průmyslové škole v Ostrově získala titul Inovativní škola roku 2018. Ocenění jí udělila Česká společnost pro kybernetiku a informatiku (ČSKI)  v rámci Národní soutěže digitální gramotnosti.

Cenu si vysloužili rovným dílem vyučující i studenti za úspěšné zvládnutí mezinárodního vzdělávacího konceptu minimální informační gramotnosti ECDL. Potvrzením vysoké kvality přípravy žáků v oblasti IT technologií se stalo vítězství studenta Lukáše Marka v kategorii "Nejvšestrannější žák" s celkovým skóre úspěšnosti 95 procent.

Do národní soutěže digitální gramotnosti se zapojilo 74 studentů ostrovské průmyslovky. Jejich výsledky byly porovnávány s další tisícovkou účastníků z téměř 40 škol z celé České republiky.

Ostrovští informatici si ale mohou připsat i další úspěch - postup Terezy Petrilákové do celostátního kola Středoškolské soutěže v kybernetické bezpečnosti, které se uskuteční 19. dubna na Policejní akademii v Praze. „Doufejme, že i tam zúročí zkušenosti získané studiem,“ komentoval výsledek ředitel školy Pavel Žemlička.

SPŠ Ostrov je akreditovaným testovacím střediskem konceptu ECDL od roku 2016. Úspěšní absolventi zkoušek získávají certifikáty s mezinárodní platností. Ve škole se do programu mohou zapojit studenti všech oborů, žáci oboru Informatika absolvují všechny dostupné moduly v rámci výuky odborných předmětů povinně.

Škola v současnosti využívá 14 modulů, již nyní však plánuje jejich další rozšíření. Každý z modulů je zaměřen na jinou oblast IT vzdělávání, v součtu poskytují obraz úrovně komplexního vzdělání informační gramotnosti.

Spustit audio