Ostrov začal s rekonstrukcí velkého bazénu na městském koupališti. Plánuje tam i saunový svět

21. říjen 2021 08:55

Ostrov rekonstruuje velký bazén na městském koupališti. Jedná se o druhou etapu oprav, která navazuje na obnovu malých bazénků. Nová nerezová vana bude mít jak plavecké dráhy, tak relaxační část.

Místo vody těžká technika, armatury a vyskládané nerezové stěny – tak to aktuálně vypadá ve velkém bazénu na městském koupališti v Ostrově. Radnice začala s další etapou oprav. Nová nerezová vana nabídne několik zón pro různé aktivity.

„Budou tam čtyři plavecké dráhy plus oddělená bude relaxační část. Výhodou tohoto řešení je, že plavci budou moct nerušeně plavat na vzdálenost 25 metrů, nikdo jim tam nebude skákat za krk. Od toho budou odděleni ti, co chtějí jen postávat, klábosit a cachtat se ve vodě,“ uvedl místostarosta Marek Poledníček z KDU-ČSL.

Součástí rekonstrukce je i vybudování nového tobogánu. Kvůli němu stavebníci zbourají část původního zázemí. „Nepočítali jsme nikdy s tím, že ten nový tobogán by byl založen na nějaké historické terase. Takže tu starou terasu musíme zbourat,“ vysvětlil místostarosta.

Radnice už má připravenou i další etapu oprav

Třetí etapa oprav počítá se zcela novým zázemí a zbouráním stávajícího hlavního objektu. „Máme hotovou studii na ten zcela nový objekt. Ten začneme stavět příští rok na podzim tak, aby další sezonu mohlo fungovat přízemí a pak někdy v zimě bychom rádi otevřeli saunový svět a wellness centrum,“

Práce na přestavbě velkého bazénu potrvají zhruba do dubna příštího roku a město za ně zaplatí přes 50 milionů korun. Hotovo by mělo být před zahájením nové sezony.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio