Ostrov nabídne v průběhu letošního roku turistům další zajímavou novinku

Ostrov dokončuje projekt, který bude moderní formou představovat výjimečné okamžiky regionální historie. Zapojí se do česko-německého projektu Znovuoživené Krušnohoří. Ten za pomoci virtuální reality upozorňuje přímo v terénu na zajímavá historická místa.

 „Připravujeme produkt, kdy pomocí mobilu nebo tabletu se budou moct turisté vrátit o několik staletí zpátky. Díky těmto moderním zařízením ožijí historické postavy a prostory se objeví tak, jak vypadaly v době své nejlepší krásy,“ uvedl místostarosta Ostrova Marek Poledníček.

Projekt už je hotový. Veřejnosti by měl začít sloužit od poloviny března. „Projekt se netýká jen Ostrova, pokud se to lidem zalíbí, mohou pokračovat do Jáchymova, na Boží Dar, do Abertam, Loučné pod Klínovcem i do Annabergu a Breitenbrunnu,“ doplnil Poledníček.

Ti co nemají telefon, který by byl schopen aplikaci použít, mohou si v městském infocentru zapůjčit tablet. „Pokud by i to činilo někomu problémy, tak připravujeme produkt, kdy zaměstnanci budou provázet zájemce,“ uzavřel místostarosta.

Více v rozhovoru:

autoři: Petr Čimpera , Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio