Ostrov hledá využití místa po zbouraném tržišti

17. únor 2017

Vedení Ostrova na Karlovarsku hledá využití pro místo po bývalém městském tržišti. Zchátralé stavby byly koncem loňského roku strženy a prostranství je nevyužívané.

Obchodníci z okolí si stěžují, že s uzavřením a demolicí tržnice jim ubylo zákazníků. Město se proto zatím kloní k variantě využít místo pro sezonní, například farmářské trhy.

„Naše představa je zbudovat tam veřejné záchodky a udělat tam pár mobilních tržních míst. Také bychom tam chtěli instalovat lavičky a vysadit pár stromů i keřů. Takže by to bylo takové oddechové místo spolu s tržištěm," říká místostarosta Libor Bílek.

Staré tržiště bylo předmětem diskusí obyvatel Ostrova. Zatímco jedni se vyslovovali pro jeho zachování a argumentovali bezproblémovým provozem, druzí považovali zanedbaný objekt za ostudu města a požadovali jeho demolici.

Na novou podobu prostranství si město dalo zpracovat několik studií. V jednání o nejvhodnějším řešení bude vedení Ostrova pokračovat zřejmě na jaře. Po skončení zimy totiž prostor u Mírového náměstí čekají ještě poslední úpravy povrchu po bouracích pracích.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio