Orchestřiště karlovarského letního kina se dočká oprav. Na celkovou rekonstrukci stále chybí peníze

23. únor 2018

Karlovy Vary letos opraví orchestřiště letního kina, které je v havarijním stavu. Sanace opěrné zdi má stát přes 816 tisíc korun. Na celkovou rekonstrukci letního kina zatím město peníze nevyčlenilo, přišla by na několik milionů.

„Je to žalostný příběh mého dvouletého žádání o finanční prostředky na rozpadající se letní kino. Nyní se bude vypisovat výběrové řízení na opravu opěrné zdi do orchestřiště. V letošním roce už zeď byla v takovém stavu, že pokud bychom to neudělali, tak bychom museli letní kino uzavřít," uvedl náměstek primátora Michal Riško.

Podle Riška existují tři varianty oprav areálu. Celková oprava by stála pět až šest milionů korun, druhou variantou je rekonstrukce jen spodní části, střechy objektu, nad nímž je pódium a opěrné zdi za tři miliony korun a třetí variantou, která prošla až letos, byla jen oprava opěrné zdi.

Opravy opěrné zdi nad orchestřištěm chce město stihnout do zahájení sezony, aby se v letním kině mohly konat naplánované akce. V letním kině se odehrávají v posledních letech hlavně koncerty, i když je jich jen několik ročně. Tradičně oblíbené jsou společné koncerty populárních interpretů s Karlovarským symfonickým orchestrem, které město pořádá v době Mezinárodního filmového festivalu.

Na oživení kdysi oblíbeného areálu dává město v posledních letech alespoň příspěvek pořadatelům. I letos to bude 400 tisíc korun na čtyři koncerty. Vystoupit zde má například skupina Visací zámek, ale třeba i Michal David.

zdroj: ČTK
Spustit audio