Oprava Národního domu v Karlových Varech potrvá déle

28. květen 2012

Rekonstrukce historického Národního domu v Karlových Varech bude trvat o půl roku déle. Nový termín je oproti roku 2013 až začátek června 2014. Vedení města vyhovělo žádosti firmy Eltodo o prodloužení termínu kvůli archeologickému průzkumu, který stavbu zpozdil.

Práce na projektu za zhruba 800 milionů korun začaly loni v dubnu. Od té doby ale příliš nepokročily. Jako jednu z hlavních příčin uváděla společnost archeologický průzkum. Ten už skončil a žádné zásadní objevy nepřinesl. I přesto ale firma prokázala, že se kvůli němu celá akce zastavila.

Karlovy Vary se snažily v minulosti Národní dům několikrát prodat. O budovu ale nikdo neměl zájem. Magistrát proto snížil cenu z 42 milionů na 21 milionů korun. Firma Eltodo zvítězila ze dvou zájemců. Převod na katastru se ale neuskutečnil kvůli sporům města s podnikatelem Ivo Ouřadou, který si na objekt dělal nárok a nechal Národní dům zablokovat. Zchátralý objekt získalo Eltodo až v březnu 2010 poté, co firmu zapsal Katastrální úřad v Karlových Varech jako nového vlastníka.

autor: zdt
Spustit audio