Odběrové místo v karlovarské nemocnici končí, nově bude u krajského úřadu

27. prosinec 2021 13:05

Odběrové místo na covid-19 se z karlovarské nemocnice přestěhuje do areálu krajského úřadu. Místo se musí uvolnit prostory pro stavební práce v areálu nemocnice.

Karlovarskou nemocnici čekají přípravné práce související s výstavbou nového pavilonu, kde bude mimo jiné sídlit transfúzní stanice. Z toho důvodu se odběrové místo, kde zdravotníci už několik měsíců provádějí testy na covid-19, přestěhuje do areálu krajského úřadu v Karlových Varech Dvorech, Závodní ulici.

Poslední odběry v areálu nemocnice budou provedeny 30. 12. 2021. V odběrovém místě u krajského úřadu se odběry budou provádět systémem drive-in, tedy rovnou z automobilů, stejně jako tomu bylo v prostoru u nemocnice.

„Vozy budou nasměrovány od krajské knihovny doleva, projedou zadem podél parkovišť k mobilnímu kontejneru mezi zahradním domkem u dětského hřiště a tenisovým kurtem. Zde provedou zdravotníci odběry a provoz plynule může pokračovat dál směrem z areálu ven,“ upřesnil hejtman Petr Kulhánek.

Odběrové místo u krajského úřadu se otevře od pondělí 3. ledna 2021. Odběry indikovaných osob se budou provádět od pondělí do pátku od 8 hodin. Provoz místa budou zajišťovat zdravotníci Karlovarské krajské nemocnice.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Krajský úřad Karlovarského kraje , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio