Obyvatelé Chodova můžou radnici zasílat návrhy na vylepšení veřejného prostranství

26. duben 2022 13:35

Chodov na Sokolovsku připravil pro obyvatele participativní rozpočet. Lidé tak můžou zasílat na radnici návrhy, co by chtěli ve městě změnit nebo postavit a třeba i upravit.

Participativní rozpočet připravil pro letošní rok Chodov na Sokolovsku. Lidé můžou navrhnout, co by chtěli mít ve městě nového. Radnice na tuto akci vyčlenila částku 2 miliony korun. Na jeden návrh může být přitom použitá částka maximálně 500 tisíc korun.

„Vždy by měl být na pozemcích města Chodova. Měl by to být projekt v oblasti veřejného prostranství a neměl by vyžadovat projektovou dokumentaci a složité povolovací procesy, protože potom by se nedal za ten rok stihnout,“ upřesnil podmínky starosta Patrik Pizinger z hnutí Místní.

Pokud se bude jednat o dražší i náročnější záležitost a městu se zalíbí, bude s ní dále pracovat, „Pro nás budou určitě inspirací. Uvidíme, jaké z těch návrhů se nedostanou dál. Buď budou mít možnost navrhnout je následující rok, nebo když bude projekt opravdu zajímavý, budeme s kolegy pracovat na tom, že bychom ho zařadili do normálního rozpočtu města,“ dodal starosta.

Spustit audio