Obranu Energie posílí slovenský reprezentant Lukáš Kozák

8. listopad 2018 11:27

Na západ Čech přichází slovenský obránce se zkušenostmi z KHL i reprezentace Lukáš Kozák. Sedmadvacetiletý bek už s týmem absolvoval úvodní trénink.

Sedmadvacetiletý Lukáš Kozák přichází ze slovenského Popradu, za který nastupoval od začátku sezony a v 21 utkáních nasbíral 7 bodů za jeden gól a šest nahrávek. Slovenský obránce bude v Energii působit do konce letošní sezony, jeho smlouva obsahuje navíc roční opci.

„Lukáše jsem trénoval ve Skalici i v Kometě. Když se naskytla možnost přivést ho do Energie, tak jsme toho využili. Věřím, že pomůže mužstvu a zvýší konkurenci v obranných řadách,“řekl na adresu nejnovější posily hlavní trenér a sportovní manažer Martin Pešout.

V karlovarské kabině se potká hned třemi svými krajany - Adamem Lapšanským, Dávidem Grígerem a Tomášem Mikúšem

Rodák z Martina není pro českého fanouška neznámým jménem. V Česku okusil nejvyšší soutěž v sezoně 2015-16 v dresu Komety Brno, předtím se na skok objevil v Hradci Králové, ještě v době působení klubu v 1. lize.

Kozák má zkušenosti i z KHL, ve které oblékl dres bratislavského Slovanu i chorvatského Medveščaku Záhřeb. Dres národního týmu oblékl na mládežnických světových šampionátech do 18 i 20 let, za dospělou reprezentaci odehrál celkem 25 utkání.

Kozák o přestupu:

„S agentem jsem už delší dobu řešil, že bych chtěl odejít do zahraničí, v létě se to nepodařilo. Když se naskytla možnost jít do Karlových Varů, tak jsem neváhal,“ říká Lukáš Kozák krátce po svém příchodu do Energie.

Před osmi lety dva zápasy v tehdy prvoligovém Hradci Králové, o pět let později přidal prvních dvanáct extraligových startů za Kometu. Teď se Lukáš Kozák vrací do Česka potřetí.

„Chtěl jsem jít zpátky do Čech, protože to tu už znám, i když posledně jsem odehrál v Kometě jen 12 utkání. Neměli jsme tehdy moc dobrou sezonu a tak jsem v lednu odešel do Slovanu. Věřím, že tentokrát si v extralize zahraji víc zápasů a to působení tady bude úspěšnější,“ věří s úsměvem v úspěšnější ročník sedmadvacetiletý rodák z Martina.

Lukáš Kozák už pár dní trénuje s energetiky

Jedním z hlavních iniciátorů přestupu Kozáka do Karlových Varů byl hlavní trenér Energie Martin Pešout. Ten slovenského obránce vedl už kdysi ve Skalici a o pár let později už při zmiňovaném angažmá v moravské metropoli. Vědomí o extralize si ale obránce udržoval i po svém odchodu z Brna před třemi lety.

„Českou extraligu jsem sledoval, viděl jsem, že se Energii v poslední době daří. Kluci vyhráli hodně zápasů, což je super. Těším se, že to tak bude pokračovat i dál,“ říká k aktuální formě energetiků sedmadvacetiletý Slovák.

autor: nkr | zdroj: Daniel Kubelka (www.hokejkv.cz)
Spustit audio