O víkendu se veřejnosti otevře depozitář chebského muzea

5. září 2014

Chcete-li navštívit budovu, kde jsou uloženy sbírky chebského muzea, a zajímá-li vás práce zdejších zaměstnanců, máte jedinečnou příležitost. Brány Centrálního depozitáře se otevřou veřejnosti už tuto sobotu 6. září.

Díky Dnům evropského dědictví se každoročně otevírají veřejnosti nejzajímavější památky, budovy a objekty po celé České republice. Zájemci mohou nahlédnout do prostor, které jsou běžně nepřístupné.

A nejinak tomu bude i letos na Chebsku. Na sobotu 6. září připravuje muzeum v Chebu Den otevřených dveří v centrálním depozitáři. Ten sídlí v historické budově v památkové zóně města v ulici Baltazara Neumanna.

Budova bude pro veřejnost otevřena odpoledne od 13 do 16 hodin. Zaměstnanci nechají návštěvníky nahlédnout pod pokličku muzejní práce, pohovoří o způsobu uložení sbírek, např. nábytku, loutek, obrazů, textilií, hospodářského nářadí a předvedou ukázky restaurování. Akce je zdarma.

Čtěte také

Další den otevřených dveří proběhne i na statku v Milíkově. Ten se uskuteční v sobotu 13. září od 10 do 17.30 hodin. K vidění bude ukázka tradiční chebské architektury a lidové kultury. Kromě toho bude v Milíkově připraven také bohatý doprovodný program.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio