Nový domov pro seniory ve Staré Roli nabídne až 180 lůžek

16. červenec 2020 10:00

V Karlových Varech - Staré Roli začne stavba nového domova pro seniory. Vyroste v Javorové ulici. V objektu budou jednolůžkové i dvoulůžkové moderně vybavené pokoje. Domov navíc poskytne pomoc i seniorům, kteří jsou nemocní.

Moderní pokoje, společenské místnosti, velký park – to vše čeká na klienty soukromého domova pro seniory v Karlových Varech v části Stará Role v Javorové ulici. Budovu ale teprve začnou stavební společnosti stavět. Určená bude i pro seniory, kteří trpí stařeckou demencí nebo Alzheimerovou chorobou. V lázeňském městě půjde přitom o první lůžkové zařízení takového typu.

Zařízení s kapacitou až 180 lůžek podle města významně zvýší dostupnost pobytových služeb pro seniory zejména na Karlovarsku. „Už dnes je na tato zařízení převis zhruba 100 lidí, které dnes evidujeme. Nejsme schopni v našem městském pobytovém zařízení seniory umístit. Týdně jsou to žádosti mezi třemi až pěti lidmi, kteří se opět doptávají na to, aby mohli být umístění v těchto zařízeních,“ popsala situaci v sociálních službách na Karlovarsku primátorka Karlových Varů Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Jak potvrdil jednatel společnosti a investor Jakub Erben, společnost začíná nabírat zaměstnance: „Vzhledem k tomu, že jsme teprve poklepávali základní kámen, tak veškerý personál zatím nemáme. Můžeme se ale pochlubit, že už máme vrchní sestru, která bude nositelem veškeré péče.“

Stavba domova pro seniory vyjde zhruba na 180 milionů korun a skončit by měla na podzim příštího roku. Domov bude vybaven mimo jiné službami kadeřníka, manikúry, pedikúry i rehabilitace.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio