Nový Cirkus Céres nepotřebuje šapitó. Stačí výměník v Karlových Varech

5. říjen 2022 12:35

V Karlových Varech o sobě dává vědět nový cirkus. Jmenuje se Cirkus Céres a založili ho kreativci, ohnivci, divadelníci, učitelé a žongléři z Karlovarského kraje. Zájemcům ukazuje, jak je možné pohybovat se na zavěšených šálách, balancovat na obruči nebo žonglovat.

Cirkus také chystá vlastní představení. V prostorách budovy výměníku v karlovarských Tuhnicích, upravených na Designpark, nabídl nedávno ukázky svých aktivit a další chystá. Cirkus Céres začal také pořádat a nabízet různé tvůrčí dílny. Jeho členové tak nabízejí zájemcům možnost proniknout do tajů základů žonglování, pozemní akrobacie nebo závěsné akrobacie na šálách nebo obruči.

„Baví mě žonglování, akrobacie, fire show a podobně. Nějakých deset let jsem čekala, až to tu někdo rozjede, abych se k němu mohla přidat. A nikde nikdo. Tak jsem se rozhodla, že to budu já a že se ke mně přidají další nadšenci, které by nový cirkus oslovil a měli chuť začít,“ řekla principálka Eliška Failová. Jak doplnila, Cirkus Céres se vyprofiloval z Ohnivého divadla Ignis, vystupujícím na různých místech v Karlovarském kraji.

„Na novém cirkusu je krásné, že není jen pro mladé atlety a atletky, ale pro každého bez rozdílu věku. Například introvertní děti může zaujmout žonglování, temperamentní děti pak třeba šplhání po šále,“ doplnila principálka, která by ráda nabídla kurzy i dospělým i samostatné představení nového cirkusu.

autor: Josef Šorfa
Spustit audio