Novou lázeňskou sezónu přivítají Karlovy Vary bohatým společenským programem

2. květen 2014

Největší české lázně, Karlovy Vary, vstupují slavnostně do nové lázeňské sezóny. Hlavní program oslav se odehraje v historickém centu města. Návštěvníci lázní se mohou těšit na žehnání pramenů, příjezd Karla IV., porcelánové slavnosti i pořady pro děti.

Hlavní program slavnostního zahájení karlovarské lázeňské sezony se tradičně odehrává o víkendu. A začíná v sobotu dopoledne žehnáním termálních pramenů.

„Sobota má klasické schéma: žehnání pramenům, slavnostní mše, velmi bohatý kulturní a společenský program v průběhu odpoledne s průvodem Karla IV. Neděle již tradičně patří zejména dětem,“ říká primátor Petr Kulhánek z Karlovarské občanské alternativy.

Společenské a kulturní akce se po oba víkendové dny konají po celém území lázeňské zóny. Od Grandhotelu Pupp, kde se odehrají porcelánové slavnosti, až po hotel Thermal, kam je umístěn program pro děti. A tradiční části programu i letos doplní novinky.

„Kromě tradičních akcí jsou zařazeny i nové, například takzvaný program Walking Vary, což jsou organizované procházky po karlovarských lesích. A rád bych zmínil opakovanou projekci Vernum – videomapping na budově Městského divadla, který sklidil veliký úspěch v minulém roce,“ popisuje primátor.

V blízkosti hotelu Thermal budou také v sobotu i v neděli připraveny stany pro všechny cestovatele. Aby jim nabídly tipy na výlety. Tuto část doprovodného programu připravuje tým seskupený kolem Petry Mokrošové.

„Tyto stany budou plné zábavy, cestovatelského nadšení a relaxace. Nabídnou tipy na výlety, mapy pro cyklisty i pěší, další informace ohledně destinací v České republice, které podporujeme v rámci kampaně Česko – země příběhů,“ říká Mokrošová.

Vstup největších českých lázní do nové sezóny doprovodí také taneční vystoupení, společenské akce, festival jídla, turistická vycházka anebo koncerty věnované významným osobnostem.

autor: zdt
Spustit audio