Nově otevřený úsek silnice R6 uleví Sokolovu

4. duben 2011

V Karlovarském kraji byl včera jednosměrně zprovozněný další z úseků rychlostní silnice R6 mezi Novým Sedlem a Sokolovem. Řidiči mířící z Chebu do Karlových Varů už nebudou muset jet po objízdné trase přes nedaleký Sokolov. Naopak motoristé jedoucí opačným směrem budou nadále objížďku používat. Úplná uzavírka silnice trvala rok. Na otevření byla i Andrea Strohmaierová.

Zprůjezdněná část nového mostu přes řeku Ohři v Sokolově na trase budované rychlostní silnice R6 mezi Prahou a Chebem výrazně zlepší složitou dopravní situaci. Provoz přes most a po nově otevřeném úseku mezi Loučkami a Tisovou však bude prozatím možný pouze ve směru od Chebu na Karlovy Vary. V opačném směru nadále platí objízdná trasa kolem Královského Poříčí a přes Sokolov. Dopravní zátěž ve městě ale výrazně klesne. V obou směrech bude nová komunikace otevřena patrně v létě, kdy by měla objížďka vedoucí přes Sokolov definitivně skončit.

Úsek mezi Loučkami u Nového Sedla vedoucí do Sokolova, na jehož trase leží most přes Ohři, je dlouhý zhruba 7,5 kilometru a jeho stavba bude stát bezmála 2,5 miliardy korun. Úsek Sokolov - Tisová je dlouhý asi 5,4 kilometru a bude stát rovněž necelé 2,5 miliardy Kč. Po dokončení těchto úseků bude rychlostní silnice R6 mezi Karlovými Vary a Chebem hotová. Pokračování výstavby ve směru na Prahu je zatím v nedohlednu. Směrem z Karlových Varů na Prahu byly stavby dalších úseků pozastaveny.

Spustit audio