Nová vyhláška v Aši omezuje reklamu na herny

6. březen 2012

Po vyhlášce, která omezuje v příhraniční Aši provozní dobu všech restauračních zařízení, jde město ještě dál. Omezí také reklamu na herny. Zastupitelé města už dokument odsouhlasili.

Smyslem nové vyhlášky je omezit na minimum jak v Aši, tak Mokřinách i Doubravě reklamu a propagaci heren protože může negativně působit zejména na děti, mládež a osoby sociálně vyloučené. Podle radnice jde v podstatě jde o to, aby město a okolí nevypadalo jako lunapark. Provozovatelé heren budou povinni zavést omezení do tří měsíců od účinnosti vyhlášky.

Dokument zakazuje propagaci sázkových her, omezuje např. i výšku písma reklamy na maximálně 20 cm, zakázáno je jakékoliv světelné označení provozovny nebo umístění světelného zařízení s informací o stavu hry a podobně. Vyhláška v Aši platí od 1. března.

Vyhláška omezující provozní dobu heren, barů a restaurací v Aši platí od loňského září. Jejím zavedením se zrušily takzvané nonstop provozy těchto zařízení. Zastupitelé k tomuto kroku přistoupili z důvodu stížností obyvatel na nedodržování nočního klidu a zvýšené kriminality ve městě.

Spustit audio