Raw čokoládový koláč

V Apetýtu pro vás máme čokoládovou dobrotu. Tentokrát jsme vybírali z takzvaných RAW receptů. Tedy z receptů na pokrmy, které neprochází tepelnou úpravou.

Jednou z ingrediencí je avokádo – surovina, která se i u nás stala velmi oblíbenou. V kuchyni se dá využít různě, naslano i nasladko. My ho použijeme na raw čokoládový koláč.

Co potřebujete?

na korpus:

  • 1,5 hrnku rozmixovaných mandlí či jiných oříšků
  • 1,5 hrnku datlí

na krémovou náplň:

  • 1 avokádo
  • 2 banány
  • 5 lžic medu (nebo agavé, javorového sirupu či jiného sladidla)
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 8-10 datlí
  • čokoládu na ozdobu

Postup:

  1. Na korpus rozmixujeme mandle či oříšky a datle.
  2. Vznikne lepivější těsto, které natlačíme do dortové formy.
  3. Necháme odležet v lednici.
  4. Na přípravu náplně rozmixujeme všechny ingredience kromě datlí a čokolády.
  5. Poté vytáhneme korpus z lednice a poklademe na něj datle. Následně na korpus vylijeme připravenou náplň.
  6. Necháme přes noc ztuhnout v lednici a před podáváním ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.