Raw čokoládový koláč
V Apetýtu pro vás máme čokoládovou dobrotu. Tentokrát jsme vybírali z takzvaných RAW receptů. Tedy z receptů na pokrmy, které neprochází tepelnou úpravou.
Jednou z ingrediencí je avokádo – surovina, která se i u nás stala velmi oblíbenou. V kuchyni se dá využít různě, naslano i nasladko. My ho použijeme na raw čokoládový koláč.
Co potřebujete?
na korpus:
- 1,5 hrnku rozmixovaných mandlí či jiných oříšků
- 1,5 hrnku datlí
na krémovou náplň:
- 1 avokádo
- 2 banány
- 5 lžic medu (nebo agavé, javorového sirupu či jiného sladidla)
- 4 lžíce holandského kakaa
- 8-10 datlí
- čokoládu na ozdobu
Postup:
- Na korpus rozmixujeme mandle či oříšky a datle.
- Vznikne lepivější těsto, které natlačíme do dortové formy.
- Necháme odležet v lednici.
- Na přípravu náplně rozmixujeme všechny ingredience kromě datlí a čokolády.
- Poté vytáhneme korpus z lednice a poklademe na něj datle. Následně na korpus vylijeme připravenou náplň.
- Necháme přes noc ztuhnout v lednici a před podáváním ozdobíme nastrouhanou čokoládou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.