Komunální a senátní volby 2018: Karlovarský kraj

5. a 6. října 2018 nás čekají komunální volby a rozhodneme tak o tom, kdo v příštích čtyřech letech povede jednotlivé obce a města. Samospráva se bude volit ve více než 6 000 obcích po celé zemi, ve třetině okrsků dojde k volbám do Senátu ČR. O křeslo v horní komoře Parlamentu se letos utká celkem 236 lidí. První kolo senátních voleb se uskuteční ve stejném termínu spolu s komunálními volbami. Případné druhé kolo voleb do Senátu bude o týden později. 

Volební místnosti budou otevřeny v obvyklém čase, tedy v pátek od 14 do 22 hodin a v sobotu od 8 do 14 hodin. Pokud žádný z kandidátů v senátních volbách nezíská nadpoloviční většinu hlasů, uskuteční se 12. a 13. října druhé kolo, do kterého postoupí dva nejúspěšnější.

Čtěte takéKomunální volby 2018

Od úterý 2. října do čtvrtka 4. října vám vždy po 18. hodině představíme lídry politických subjektů, které se o hlasy voličů uchází v krajském městě - Karlových Varech.

Okresní hodina je předvolebním pořadem ve vysílání regionálních stanic, ve kterém Český rozhlas dává prostor lídrům všech subjektů kandidujících do zastupitelstev okresních a statutárních měst. Poskytuje také zásadní a zajímavé informace o komunálních volbách v menších městech a obcích v příslušném okresu.

Čtěte takéSenátní volby 2018

Senátní volby 2018 se v Karlovarském kraji uskuteční v obvodě č. 2 (Sokolov). 

Český rozhlas Karlovy Vary vám nabídne předvolební, volební i povolební servis. Seznamte se s názory kandidátů do Senátu i lídrů kandidátek v komunálních volbách.

Nejnovější články