Švestkový „krambl“
Křupavý, voňavý a plný sezónního ovoce - to je krambl. Pokud ho neznáte, tak si stačí představit koláč s ovocem, který je zapečený s máslovou drobenkou.
Budete potřebovat:
- 700 g švestek
- 1 lžíce portského vína
- 1 lžíce citrónové šťávy
- skořice
- 50 g cukru
- 100 g ovesných vloček
- 90 g třtinového cukru
- 70 g polohrubé mouky
- 90 g másla
Postup:
- Rozpůlené švestky promícháme s portským vínem, citrónovou šťávou, špetkou skořice a cukrem.
- Necháme asi 30 minut stát.
- Zapékací mísu vymažeme máslem a půlky švestek rozprostřeme na dno.
- V míse smícháme vločky, mouku, skořici a třtinový cukr.
- Prsty zapracujeme měkké máslo tak, aby vznikla směs podobná drobence.
- Posypeme jí švestky a dáme do dobře vyhřáté trouby zhruba na 35 minut (dokud nebude povrch křupavý a švestky měkké).
- Rozdělíme na talíře a servírujeme ještě teplé.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://vary.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://vary.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka