Řezníkova topinka
podle Iva Růžičky z plzeňského Švejk restaurantu
Suroviny:
chléb (starší 1 – 2 dny)
mleté maso
vejce
česnek
majoránka
hladká mouka
mléko
olej na smažení
sůl, pepř
sýr
na dochucení:
kečup, hořčice, tatarská omáčka
Postup:
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem, majoránkou, přilijeme trochu mléka a přidáme hladkou mouku. Utvoříme směs řidší konzistence. Chleba nakrájíme na krajíce, které na jedné straně potřeme směsí masa. Na pánvi rozehřejeme olej, do kterého vkládáme jednotlivé krajíce namazanou stranou dolů a opečeme z obou stran. Nakonec podle chuti posypeme nastrouhaným sýrem,
přidáme kečup, případně hořčici nebo tatarskou omáčku.
Topinky jsou dobré teplé i studené.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.