Rybí filé zapečené se zeleninou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

Rybí filé zapečené se zeleninou
recept: Martin Válka - šéf ve Švejk restaurantu Tivoli v Plzni
Suroviny na 4 porce:
0,5 kg rybího filé
1-2 větší mrkve
1 celer
1 menší pórek
1 cibule
hrst strouhanky
0,5 kostky másla
pepř a sůl podle chuti
1 lžička rybího koření
Postup:
Mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky, cibuli a pórek nadrobno. Vše smícháme s polovinou dávky rozpuštěného másla. Máslem si vymažeme pekáček, naskládáme tam porce filé, osolíme, okořeníme. Zasypeme zeleninovou směsí a strouhankou, zakápneme zbylým máslem a pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny.

Příloha:
šťouchané brambory s jarní cibulkou
.
autor: šéfkuchař