Trhanec s medovými višněmi
Recept připravil Martin Havlík, mistr odborných předmětů Hotelové školy Plzeň.
Na medové višně potřebujeme:
300 g višní zbavených pecek
50 g medu
40 g másla
Postup:
Med zahřejeme v pánvi. Přidáme višně, prohřejeme, stáhneme z ohně a vmícháme změklé máslo.
Na trhanec potřebujeme:
2 celá vejce
300 ml mléka
180 g hladké mouky
50g rozinek spařených vroucí vodou
1 čajovou lžička cukru
50 g tuku na pečení
špetka soli
Postup:
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky rozšleháme se solí, přidáme ostatní suroviny a zpracujeme v řidší těsto. Opatrně vmícháme sníh a pečeme na pánvi asi 5mm silné placky z obou stran. Poté roztrháme dvěma vidličkami, přelijeme hotovými medovými třešněmi a podáváme teplé.
Časová náročnost: 45 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.