Nevyužívané budovy v Sokolově nahradí parcely

28. srpen 2017

Demolicí dlouhodobě nevyužívaných budov chce město Sokolov uvolnit místo pro výstavbu rodinných domů. Nové parcely vzniknou v ulici Vítězná a ve čtvrti Šenvert.

Na Vítězné už demolice bývalých kasáren začala, na Šenvertu chce radnice odstranit prázdné domy po klubu chovatelů ještě letos. Na prostranství by následně mohl vzniknout prostor pro dva až tři rodinné domy. Město bude demolice stát asi 250 tisíc korun.

Necelý milion korun vyčlenil Sokolov na zbourání bývalých kasáren na sídlišti Vítězná. Zbývající domky už byly zchátralé a sloužily převážně jako bazary nebo zastavárny. Město jejich nájemcům vypovědělo smlouvy a v srpnu začalo s demolicí, prostor by měl být vyčištěn do konce září. Pozemky následně město nabídne investorovi nebo připraví z vlastního rozpočtu.

Tyto lokality jsou jedny z mála míst, kam se výstavba rodinných domů v Sokolově může rozvíjet. Další pozemky už má město pouze v osadách Hrušková a Novina. Přivedení inženýrských sítí ale je tam zatím jen ve fázi příprav. Bude navíc nutné překonat značnou vzdálenost a převýšení.

zdroj: ČTK
Spustit audio