Neukáznění řidiči v Karlových Varech ničí zeleň. Přes trávník si zkracují cestu

25. listopad 2022 10:25

V Karlových Varech v Drahovicích neznámí řidiči ničí část městské zeleně. Parkem uprostřed sídliště si zkracují cestu a jejich automobily po sobě zanechávají v promáčeném trávníku hluboké bahnité koleje. 

Na poničenou veřejnou zeleň už několik dní upozorňují lidé ze sídliště i karlovarský magistrát. „Není to jen v Drahovicích, ale v celých Karlových Varech. Dochází k tomu, že správci inženýrských sítí mění kabely a město jim nemůže ze zákona zakázat vstup na pozemek. Druhá věc je to, že mají uzavřenou smlouvu s městem a musí uvést ten pozemek do svého původního stavu,“ uvedl radní Petr Bursík z ODS.

Realita je ale jiná. Zatím po sobě vzniklou škodu nikdo neuklízí. A tak chce Správa parků jízdám aut po trávě zabránit. „Doplníme kraj silnice o větší kameny, abychom zabránili vjezdu vozidel. Budeme doufat, že to bude stačit a neukáznění řidiči si nenajdou jinou skulinku,“ popisuje ředitel organizace Vladimír Kučera.

Nájezdy na trávníky tudíž v Drahovicích začínají blokovat zábrany v podobě velkých kamenů. To ale část obyvatel sídliště nepovažuje za dobrý nápad. „Způsob řešení se mi vůbec nelíbí. Kameny, jako zábrany, nepatří na sídliště. Město by se o veřejnou zeleň mělo starat jinak,“ říká svůj pohled paní Ivana.

Lidé by se podle radního Petra Bursíka měli na neukázněné motoristy zaměřit a čísla registračních značek pak nahlásit městským strážníkům. Poškozené travnaté plochy chce správa zahradit kameny ještě do konce listopadu.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio