Netradiční zakončení pololetí zažili žáci základních a středních škol

28. leden 2021 15:35

Žáci základních a středních škol v Karlovarském kraji dnes zakončili první pololetí. Slavnostního předávání vysvědčení se ale zúčastnily jen některé ročníky.

Současná vládní opatření proti šíření koronaviru dnes umožnily prezenční výuku jen prvním a druhým třídám základních škol. Například Základní škola Jana Amose Komenského v Chodově tak přivítala v závěru pololetí netradičně jen 95 žáků.

„Mám 23 žáků, všechny děti jsou moc šikovné, takže to přizpůsobení distanční výuce a potom ten přechod bylo snadné. Také jsme zvládli nasbírat dostatek známek. Jsem moc ráda, že všem můžu dát jedničky,“ uvedla třídní učitelka první třídy Tereza Jirkovská s tím, že způsob známkování zůstal stejný jako v předchozích ročnících.

Ministerstvo školství přitom doporučovalo především slovní hodnocení, které by shrnulo účast a snahu žáků při online výuce. Podle ředitelky základní školy v Chodově Ivy Šípové to nebylo možné: „Nemáme s tím zkušenosti, je to dost komplikované a ta informace přišla i pozdě vzhledem k tomu, že způsob hodnocení musí být součástí školního řádu a schvaluje ho školská rada. Nebylo by možné v této situaci svolat školskou radu a v rychlosti udělat nějaké změny.“

Více v reportáži:

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio