Nemocnice Ostrov rozšiřuje spektrum chirurgických zákroků

21. březen 2019 13:30

Ostrovská nemocnice ve spolupráci se společností Clinic for Luck rozšiřuje nabídku chirurgických zákroků. Od dubna se na zdejších chirurgických sálech bude provozovat redukční medicína.

Zkušení specialisté, kteří sem budou dojíždět z Plzně a z Karlových Varů, budou provádět především zákroky související s plastickou chirurgií, estetickou gynekologií a urogynekologií. „Tato novinka zde vhodně doplní stávající nabídku chirurgického oddělení, která je od roku 2016 zaměřena výhradně na jednodenní chirurgii a ortopedii,“ uvedl ředitel Nemocnice Ostrov František Werner.

Dodavatelem těchto služeb bude plzeňská společnost Clinic for Luck, která je na Karlovarsku velice známá. Smluvní lékaři této společnosti operovali v Karlových Varech. Nyní se bude tento stále více žádaný druh chirurgických služeb nabízet v ostrovské nemocnici.

„V Karlových Varech lékaři společnosti Clinic for Luck provedli v roce 2018 cca 400 zákroků,“ uvedla Ludmila Ledecká, která je ředitelkou této společnosti. Podle Ledecké jsou termíny do poloviny května téměř obsazené. Zájem je patrný jak od zákazníků z tuzemska, tak zahraničí, především sousedního Německa, ale i Ruska.

Pacienti si mohou vybrat ze široké nabídky operací, mezi které patří například modelace prsou, liposukce, operace víček, plastika břicha nebo kosmetické úpravy obličeje.

Operovat v Ostrově budou zkušení chirurgové

Operovat budou MUDr. Pavel Giebel a MUDr. Josef Němeček, součástí týmu budou i sestry, které umí perfektně neměcky. „Základem jsou tito dva chirurgové, kteří zde budou na plný úvazek. Jsou to špičkoví odborníci, kterým je oběma téměř 50 let, za sebou mají tisíce úspěšných operací,“ doplnila Ledecká.

Chirurgické oddělení Nemocnice Ostrov vedené primářem MUDr. Stanislavem Kubínem funguje v moderním takzvaném jednodenním rytmu téměř 4 roky. Lékaři se zaměřují na méně invazivní zákroky, ve kterých získali maximální zručnost. Chirurgické centrum je v Ostrově zaměřeno na laparoskopické operace žlučníku, tříselných kýl, slepého střeva, srůstů v dutině břišní, laparoskopické operace některých břišních kýl a podobně.

Objednaný pacient se do nemocnice zpravidla dostaví ráno v den operace a dle typu výkonu a pooperačního průběhu je většinou propuštěn druhý den, v některých případech i týž den ve večerních hodinách.

autor: nkr | zdroj: Nemocnice Ostrov
Spustit audio