Někteří řidiči nepoužívají parkovací hodiny. Botička nebo pokuta je pak překvapí

25. červen 2015

Zaparkovat v centru Karlových Varů je téměř nemožné. Někteří motoristé si z parkovišť udělali celodenní stání. Hlavně tam, kde musí používat papírové parkovací hodiny, které se dávají za okno auta. Strážníkům došla trpělivost a zavedli častější kontroly. A nestačí se divit, co všechno řidiči vymýšlí.

I na parkovišti před hlavní poštou v Karlových Varech jsou parkovací hodiny zapotřebí. Motoristé zde často zůstávali stát celý den a klienti pošty pak neměli kde zastavit. Někteří řidiči, jako pan Martin, ale značku pořád ignorují.

„Městská policie má všude kamery. Když je potřeba, aby vám udělili nějakou pokutu, tak to na té kameře vidí. Když je potřeba si něco obhájit pro občany, tak to nevidí,“ myslí si pan Martin.

V tomto případě postačila jen domluva a nakonec přátelské rozloučení. S hlídkou vyrážíme na další místo. Auto bez parkovacích hodin a řidič v nedohlednu. Dostal botičku, upevňuje ji strážník Jan Švarc.

„Teď počkáme, než se řidič dostaví k vozidlu a zavolá si. My přijedeme, vyřešíme přestupek a botičku sundáme,“ popisuje sled dalších událostí Švarc.

Zhruba za půl hodiny se na místo vracíme. Další vozidlo sice kotouč nemá, ale řidič si poradil, na kousek papíru napsal hodinu příjezdu. Strážníci tohle tolerují.

„Nedávno jsme se setkali s tím, že řidič nakreslil na papír celé hodiny. Musel si s tím dát opravdu práci, protože to hezky vypadalo. Tohle ale netrestáme. To už bychom opravdu byli na lidi jako psi, a to nejsme,“ tvrdí městský policista.

Nešvarem se také stává předtáčení hodin. Pan Zdeněk na to ale doplatil. Policisté přijeli dřív. Nakonec i tady strážník Martin Kordík řidiči jen domluvil.

Někteří motoristé si chtějí dobu parkování prodloužit pomoci parkovacích hodin se strojkem. Pokud to ale strážníci zjistí, přestupek nekompromisně trestají pokutou.

Spustit audio