Nejlepšího psovoda má policie v Chebu. Martin Havlíček a Cooper ovládli přebory služebních psů

25. květen 2022 11:45

V Karlovarském kraji se uskutečnily Krajské přebory služebních psů. Zúčastnilo se osm nejlepších psovodů a k vidění tak byly špičkové výkony. Své schopnosti měřili ve třech disciplínách, a to pachové práce, obrana a poslušnost.

V první polovině května 2022 se v Karlovarském kraji konal další ročník přeboru ve výkonu služební kynologie O pohár ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje pro rok 2022. Účelem bylo prověření připravenosti služebních psů, ale taktéž předání zkušeností jednotlivých psovodů. Nejlepším psovodem se nakonec stal pprap. Martin Havlíček z Chebu se svým služebním psem Cooperem.

Závodů se zúčastnilo osm nejlepších psovodů z územních odborů Karlovy Vary, Sokolov a Cheb. Své schopnosti měřili ve třech disciplínách, a to pachové práce, obrana a poslušnost. Během čtyřdenních závodů bylo k vidění mnoho skvělých výkonů.

Kategorii pachových prací nakonec vyhrál pprap. Jaroslav Bašta ze Sokolova se svým služebním psem Taronem. Kategorii obranných prací ovládl pprap. Martin Havlíček z Chebu se svým služebním psem Cooperem.

Právě pprap. Martin Havlíček se svým služebním psem nakonec kraloval i mezi jednotlivci. Na druhém místě skončil pprap. Zdeněk Prokop ze Sokolova se svým služebním psem Egonem a třetí skončil mezi jednotlivci nestor kynologie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje prap. Luboš Šmolík z Chebu se služebním psem Dagem.

Mezi družstvy se z prvenství mohli radovat psovodi z územního odboru Cheb, kteří za sebou nechali kolegy ze Sokolovska i Karlovarska. Psovodem praxe byl vyhlášen pprap. František Kůta z Chebu se svým služebním psem Yrolem.

autor: nkr | zdroj: KŘP Karlovarského kraje
Spustit audio