Nehoda u Lubence si vyžádala tři životy. Tah z Karlových Varů do Prahy byl několik hodin uzavřený

25. březen 2014

Na několik hodin uzavřela silnici I/6 z Karlových Varů do Prahy tragická dopravní nehoda. Nedaleko Lubence se srazil mikrobus s kamionem. Tři lidé nehodu nepřežili. Podle svědků vozidlo náhle vjelo do protisměru.

„Vyletěl proti mně do protisměru, střetli jsme se čelně. Rána a nic víc. Letěl pak vzduchem. Je to hrozné,“ popisuje roztřeseným hlasem situaci řidič z havarovaného kamionu Jan Macula.

Nehodu má stále před očima. Dělal, co mohl, bohužel nedokázal střetu zabránit

„Uhnout co nejvíc. Tamhle mě přidržela svodidla, jinak bych padl já do struhy.“

Silnice v tomto místě je hodně úzká a nebezpečná. Co se před tragédií dělo, viděl další řidič kamionu František Ptáček:

„Jel jsem za tím vozidlem, předjelo mě, začalo vyjíždět ze strany na stranu a tady v protisměru do pána vrazilo. Obrázek si uděláte sami, jak to tady vypadá.“

Všude na silnici a v okolí změť trosek rozbitá auta a pokroucené plech. Právě tady se ihned po nehodě snažili projíždějící motoristé zraněným lidem pomoci.

„Vytahoval jsem raněné, jednoho pána jsme se snažili oživovat podle pokynů záchranné služby, ale jak po příjezdu řekli, zranění bylo neslučitelné se životem. Čtyři osoby z toho byli cizinci a jeden Čech, který řídil. Byl akorát zraněný na ruce.“

Bilance nehody je krutá. Na místě zemřeli dvě ženy a jeden muž. Dva zraněné pak transportovaly vrtulníky do nemocnic v Ústí nad Labem a Plzně.

Byli to cizinci, kteří jeli do Karlových Varů na léčebný pobyt.


Zvětšit mapu
Tragická nehoda u Lubence
Spustit audio