Nebezpečné svahy u Kyselky zabezpečí Karlovarský kraj, zažádá proto o dotace

26. leden 2012

Nebezpečným úsekem musí jezdit řidiči, mířící z Karlových Varů do nedaleké obce Kyselka. Ohrožují je tady sesuvy půdy. Poslední byly zaznamenány o uplynulém víkendu i v tomto týdnu. Než byly kameny z vozovky odstraněny, museli silničáři zastavit dopravu. Situací už se začal zabývat Karlovarský kraj.


Motoristé musí být teď trpěliví, strach z projíždění úseku ale neskrývají ….
Z jedné strany silnice je řeka Ohře, z druhé strany skály a příkrý sráz, který lemuje 80 procent trasy. A přestože už je na mnoha místech zpevněn, velká část úseku na potřebnou úpravu teprve čeká. Vyvrácené stromy a vydrolené svahy je tady vidět opravdu často. Na desetikilometrovém úseku z Karlových Varů do Kyselky je 29 nebezpečných míst, kde může dojít k padání kamenů.

Nebezpečí padání kamenů hrozí hlavně v těchto dnech, kdy mrazy střídají spady těžkého sněhu, déšť a oblevy. Navíc situaci ztěžuje i poměrně frekventovaný provoz kamionů, které míří do stáčírny minerálek v Kyselce.

Už před Vánoci kraj zajistil část uvolněného svahu na silnici z Karlových Varů do Kyselky. Na tuto akci vynaložil asi 350.000 korun. Budou-li vynaloženy další finance a kdy, na to je těžké odpovědět. Karlovarský kraj požádal o dotaci. Pokud vše dobře dopadne, mohly by práce na zabezpečení svahů začít už v příštím roce. Řidiči musí prozatím v místě sesuvů počítat se snížením rychlostí a zúžením komunikace

Spustit audio