Nádraží v Sokolově má novou odbavovací halu

21. listopad 2018 08:00

Sokolov má opravenou nádražní budovu. Objekt slouží jako společný terminál pro cestující v železniční i autobusové dopravě. Lidé tak mají moderní a hlavně čisté prostředí.

„V rámci rekonstrukce byly udělané veškeré práce od hrubých stavebních prací včetně rekonstrukce střechy, zdravoinstalací, vody, elektriky a topení. V této podobě by měla výpravní budova dále spolehlivě sloužit cestující veřejnosti,“ uvedl náměstek generálního ředitele Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Mojmír Nejezchleb.

Výpravní budova nyní disponuje novou čekárnou propojenou s autobusovým terminálem. Došlo k zateplení, úpravě fasády, výplni oken a dveří. Opraven byl také přístřešek prvního nástupiště.

„V první řadě máme opravdu velikou radost, že tak důstojné zázemí pro cestující i zaměstnance zde máme. Pamatuji si, jak nádraží dříve vypadalo. Je to téměř nesrovnatelné,“ popsala nadšení z nové podoby nádraží starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Modernizace stála 25 milionů korun. Ve vytápěné odbavovací hale cestující koupí jízdenku na vlak, nebo autobus, využijí i bezbariérové WC a orientovat se mohou pomocí elektronických informačních tabulí.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Město Sokolov
Spustit audio