Nad atomovým krytem v Sokolově vzniká nový bytový dům. Investor dokončil hrubou stavbu

8. říjen 2014

Na sokolovském sídlišti Vítězná našli využití pro nikdy nedokončený atomový kryt. Jeho torzo hyzdilo okraj města celých 25 let.

Před časem prostor získala soukromá firma, a ta přímo na nedokončeném krytu staví bytový komplex s 16 byty a dalšími nebytovými prostory. Součástí projektu jsou také parkovací místa a nová víceúčelová plocha s lavičkami.

Pro areál chce investor získat název Malé náměstí. Pomyslně by lokalita doplnila další části města. V Sokolově už totiž najdete Staré i takzvané Nové náměstí.

Vznikající areál staví firma jako energeticky nenáročný, s využitím nejnovějších druhů izolace. Soukromá firma chce nový dům dokončit v květnu 2015. Výstavbou polyfunkčního domu investor vyřešil další problematickou část Sokolova.

Torzo nedokončeného krytu bylo totiž v uplynulých letech špatně zabezpečené, a město ho nedokázalo chránit proti vandalům. Betonový kryt byl nicméně postaven z vysoce jakostního betonu, a novou stavbu bez problémů unese. Podzemní prostory firma jen vyčistí. Jejich využití zatím nemá.

autor: zdt
Spustit audio