Na Vítězné v Sokolově vyroste nové dětské hřiště

1. srpen 2016

Město Sokolov připravilo v rámci studie revitalizace sídliště Vítězná několik projektů. Jedním z nich je výstavba dětského hřiště v největším vnitrobloku na Vítězné ve Spartakiádní ulici. Děti i rodiče žijící v této lokalitě tak budou mít k dispozici hřiště s moderními herními prvky.

Hřiště bude zelení rozděleno na část pro menší a pro větší děti. „Ti nejmenší se mohou těšit například na pružinové houpačky, pískoviště, skluzavky a domeček. Pro větší děti jsme vybrali hrad s klouzačkou, houpačky, šlapací kolotoč a hrazdu,“ popisuje místostarosta Karel Jakobec.

Největší novinkou budou dvě skákací trampolíny zapuštěné přímo do země. „Je to prvek velmi oblíbený v zahraničí a my věříme, že i v Sokolově se setká s kladným ohlasem,“ dodává místostarosta.

V projektu se neopomnělo ani na rodiče a doprovod dětí. Součástí hřiště budou také lavičky, přebalovací pulty i odpadkové koše.

Všechny herní prvky jsou vyrobeny z kvalitního a odolného materiálu. Nové hřiště přijde sokolovskou radnici na čtyři miliony korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio