Na úřadech práce v Karlovarském kraji stále platí omezení osobního kontaktu

Zkrácené úřední hodiny a omezený fyzický kontakt. Tak to v současnosti vypadá na krajském Úřadu práce v Karlových Varech. Obdobně jako na dalších pobočkách státní správy i tady platí preventivní opatření proti šíření koronaviru.

Lidé by měli omezit vstup do budovy úřadu a záležitosti by měli vyřizovat telefonicky nebo mailem. I přes to sem někteří chodí. Podle ředitelky krajské pobočky Aleny Kalouskové si už lidé na nová opatření zvykli: „V tomto týdnu počet klientů, kteří se dostavují na úřad osobně, je podstatně nižší. U vchodu máme všechny žádosti připravené. Pokud klient tedy nemá možnost si tu žádost sám vytisknout nebo zpracovat elektronicky, tak může přijít, vyzvednout si jí, vyplnit a zase ji vložit do schránky.“

Krajský úřad práce v Karlových Varech od začátku nouzového stavu zaznamenal nárůst nezaměstnaných. Jedná se většinou o pracovníky z dočasně uzavřených provozoven i z oboru lázeňství a cestovního ruchu.

„Je velmi důležité v současné době, aby žadatel uvedl telefonní a emailové spojení, aby zpětně reagoval na naše emaily nebo volání. Naše telefonní čísla většinou začínají předčíslím 950. Pro urychlení vyřízení žádosti je tedy velmi důležitá komunikace,“ upozornila Kalousková.

Více v reportáži:

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio