Na start historicky prvního Nočního běhu pro Světlušku v Karlových Varech se postavilo 180 běžců

10. září 2021

Do historicky prvního Nočního běhu pro Světlušku v Karlovarském kraji se zapojilo 180 běžců. Areál Rolava rozzářily čelovky ve čtvrtek 9. září. Pro potřeby nevidomých se podařilo vybrat krásných 44 tisíc korun!

Návštěvníci akce měli možnost Světlušku, projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, podpořit nejen během, ale také třeba koupí originálních sbírkových předmětů i výtvarných děl studentů ZUŠ Dvořákova Karlovy Vary. Díky Tyflocentru Karlovy Vary si mohli vyzkoušet, jak se žije nevidomým. V doprovodném programu se představili i mladí tanečníci ze skupiny Rappresent crew boys.

Vodní záchranáři zejména dětské zájemce zasvětili do základů první pomoci. Nechyběla překážková dráha pro děti, kterou připravil Atletický klub Triatlet Karlovy Vary i nezbytná rozcvička před samotným startem v podání Lucie Mercové z Centra zdravého pohybu Carpe Diem.

Celkový výtěžek z karlovarského Běhu pro Světlušku ve výši 44 195 korun poputuje na konto Světlušky, která pomáhá všem zrakově postiženým žít život dle vlastní volby.

Všem běžcům, dobrovolným pomocníkům, pořadatelům i přispěvatelům patří obrovský dík!

autoři: Eva Jandáková , nkr
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.