Na sokolovských sídlištích mají vznikat další parkoviště. Místa je ale málo

8. listopad 2015

Na nejvytíženějších místech sokolovských sídlišť by mohla přibýt nová parkovací místa. Na velká parkoviště už město nemá prostory, chce ale maximálně využít i menší plochy.

Zatím se podařilo vytipovat osm lokalit. S jejich realizací by se mohlo začít v příštím roce.

„Vybrali jsme spoustu míst, kde by parkovací místa mohla vznikat, i když už to samozřejmě nebudou parkoviště typu Mánesova, kde přibylo 164 parkovacích stání. Půjde většinou spíše o pět až 15 parkovacích míst,“ říká místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

Parkovací místa se rozšíří například u základní školy v ulici Křižíkova, kde se současně zlepší bezpečnost dětí, které rodiče do školy vozí autem. „Dále půjde o ulice Marie Majerové, Slavíčkova, Atletická, Vítězná a Slovenská u koupaliště. Tam zřejmě ubude pruh zeleně, tak uvidíme, zda se to u občanů nesetká s nějakým odporem," doplnil Jakobec.

Náklady zatím město odhadnout nedokáže, ukážou je až zpracované projekty. Obyvatelé v Sokolově se dlouhodobě potýkají s nedostatkem parkovacích míst především na sídlištích Michal a Vítězná.

Sídlišti Michal se město snažilo pomoct výstavbou parkoviště ve zmíněné ulici Mánesova, kde přibylo celkem 215 parkovacích míst. Do této stavby město s pomocí evropských dotací investovalo 14 milionů korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio