Na sídlišti Spáleniště v Chebu může přibýt až 300 parkovacích míst

2. leden 2017

Chebská radnice si nechala zpracovat novou studii parkování na Spáleništi. Na nejstarším chebském sídlišti je o parkovací místa nouze.

Podle studie by se dalo vytvořit až 300 nových stání. O konkrétních úpravách chce ale město jednat hlavně s místními obyvateli.

„Nechali jsme si zpracovat studii čistě k parkování, protože jsme při jednáních s místními zjistili, že je to skutečně palčivé téma. A rádi bychom tam postupně v několika etapách navyšovali počet parkovacích míst. Studie nezohledňuje další rozvoj sídliště, jako hřiště nebo jinou infrastrukturu," říká starosta Petr Navrátil.

Podle něj bude následovat fáze projednávání s obyvateli sídliště. Město už jednu studii regenerace sídliště Spáleniště má. Řeší sídliště jako celek, nejen parkovací místa.

Sídliště Skalka má kolem 2 500 obyvatel. Parkovacích míst má ale jen 280. Sídliště má ale možnosti, jak jejich počet zvýšit, na rozdíl například od sídliště Zlatý vrch. Tam jsou už možnosti vyčerpané a další místa k parkování by zde mohla vzniknout jen stavbou parkovacího domu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio