Na přestavbu kulturního domu na Zlatém vrchu nemá Cheb peníze

13. březen 2012

Déle než dva roky radnice v Chebu připravuje rekonstrukci bývalého kulturního domu na Zlatém vrchu. V areálu měly vzniknout nízkoprahové centrum, poradenské služby a vzdělávací centrum pro mládež. Záměr ale pravděpodobně pro nedostatek peněž realizován nebude.

Radnice si nechala vypracovat projekt, a ten zjistil, že přestavba bývalého kulturního domu na nízkoprahové centrum a další služby je příliš drahá. A město ji prostě nezvládne ani se státní dotací. Radnice nemá ani na úspornější variantu projektu, která by stále kolem třiceti milionů korun. Pro město to přináší hned dva problémy. Za prvé nebude moci zajistit v plánované míře projekty prevence kriminality a různé sociální služby. Za druhé teď radnice neví, co udělá s nevyužitým kulturním domem. Jeho prodej a pronájem je v současné době problematický

Vedení chebské radnice se teď údajně snaží vymyslet, kam alespoň část sociálních služeb například poradenská činnost, centrum pro mládež, a nízkoprahové centrum přestěhovat. Volného místa má radnice podle představitelů města dostatek. Vedení města rozhodně stojí o zázemí pro terénní sociální pracovníky. I bez přestavby kulturního domu. Sociální situace mnoha rodin na sídlišti Zlatý vrch totiž není právě jednoduchá.

autor: zdt
Spustit audio