Na okraji Karlových Varů chybí lidem chodníky

7. duben 2011

Obyvatelé okrajových částí Karlových Varů se bouří . Chybí jim chodníky při místních komunikacích. Petici za jejich výstavbu podepsalo už několik desítek lidí z Olšových Vrat u Karlových Varů. S dokumentem se obrátili na vedení lázeňského města, které slíbilo, že se daným problémem bude dál zabývat. Více Andrea Strohmaierová.

Občané z Olšových Vrat ve své petici upozorňují mimo jiné na nebezpečnost komunikací bez chodníku pro pěší. Objem dopravy totiž vzrostl na více než tisíc vozidel denně. Lidé, kteří po silnici chodí od autobusové zastávky jsou tak v ohrožení života. Navíc sněhové mantinely v zimě daly tomuto neudržitelnému stavu vykřičník.


Primátor Karlových Varů , že situace v obci se musí řešit a vedení města také rozhodlo, že za požádá Policii České republiky o zvýšení silničního dohledu nad bezpečností dopravy v této lokalitě.


Problém chybějících chodníků se ale týká většiny okrajových částí Karlových Varů. Někde už se výstavba připravuje jako například v Počernech, v jiných místech musí ještě obyvatelé počkat. Realizace záleží na finančních možnostech městské kasy.

Rada města Karlovy Vary se už na svém jednání peticí zabývala v 5. dubna a výsledky jednání by se měli obyvatelé dozvědět co nejdříve.

Spustit audio