Na očkování proti covid-19 se nově můžou registrovat lidé starší 65 let

14. duben 2021 08:55

Nejen senioři starší 80 nebo 70 let můžou dostat vakcínu proti covidu-19. Od středy se může registrovat další skupina obyvatel, a to lidé nad 65 let.

Na očkování proti covidu se od středy nově můžou registrovat i lidé starší 65 let. V Karlovarském kraji můžou využít celkem osm očkovacích míst, včetně velkokapacitních center v okresních městech. S registrací lidem pomůžou pracovníci krajské asistenční linky.

„Karlovarský kraj zřídil asistenční linku, aby usnadnil registraci lidem, kteří nemají přístup k internetu, nebo uživatelská zkušenost s tím není taková. Je pro ně a jejich dotazy určená,“ uvedla krajská koordinátorka pro očkování Dagmar Uhlíková.

Bezplatná asistenční linka pro pomoc s registrací má telefonní číslo 800 600 444 a v provozu je v pracovní dny denně od 8 do 18 hodin, o víkendech a svátcích od 9 do 15 hodin.

Očkování začalo v Česku 27. prosince loňského roku. Nejprve se mohli nechat vakcinovat zdravotníci, zaměstnanci a klienti domovů pro seniory, kde se na podzim nákaza častěji šířila.

Postupně se registrace otevírala také pro mladší vybrané skupiny zaměstnanců kritické infrastruktury, učitele nebo sociální pracovníky. Z pacientů mají nárok na očkování například lidé léčící se s nádory, cukrovkou, těžkým astmatem či vyžadující dialýzu.

Více v rozhovoru:

autoři: Ivana Sedláčková , Jitka Brožková , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio